אודות מכון הדר
מכון הדר הוא בית לקהילות ויחידים השואפים לדרך חיים יהודיים של תורה, עבודה וחסד. דרך חיים המשקפת ערכים של שיוויון, מחוייבות, ולימוד תורני המחובר לחיים, ומתאפיינת בהתנהלות הלכתית אמיצה שאיננה מנותקת מאתגרי החיים והשעה. שאיפתנו, לבסס דרך חיים זו כמודל אפשרי ומקובל, נוכח ומשפיע בחברה הישראלית.
בליבו של מכון הדר נמצא בית מדרש בו מתנהל לימוד ישיבתי מסורתי באופן המשקף את ערכי היסוד של מכון הדר. לימוד אשר לא מתפשר על רצינות, עומק או איכות הלימוד התורני ומניב קול יצירתי ורלוונטי.
פעילות מכון הדר ישראל מתרכזת בשני מרחבים מרכזיים:
בית המדרש בו מתקיים לימוד קבוע הפתוח לקהל הרחב, וכן תוכניות ישיבתיות, תוכניות עמיתים, סמינרים ועוד. בקרו כאן. ניתן גם ללמוד בבית המדרש הוירטואלי של מכון הדר.
ליווי קהילות משתפות ושיוויוניות בישראל, עבודה עם מובילי קהילות ויצירת תכנים עבור הקהילות המגוונות ואתגריהם המשותפים. בקרו אותנו כאן.
מכון הדר בישראל הוא חלק מ- 'הדר' – ארגון שבסיסו בארה"ב. על מנת ללמוד עוד על 'הדר' ניתן לבקר כאן.
לעיון בתוכנית האסטרטגית של 'הדר' לשנים 2024-2028 לחצו כאן.
הדר בתקשורת
ערוץ 7, 20.9.22: מקום לכולם בתפילות הימים הנוראים, הר' איתן טוקר והר' אביטל הוכשטיין.
ישראל היום, 19.9.22: סקר חדש בחן את עמדות הישראלים ביחס לתפילה משותפת בבית הכנסת
כלכליסט, 4.8.22: "ללא מעט דתיות אורתודוקסיות בישראל נמאס להידחק לפינה של בתי הכנסת, והן מקימות עוד ועוד מניינים שיתופיים או שוויוניים, שבהם כמעט שאין הפרדה מגדרית, ונשים ממלאות את כל התפקידים בתפילות. זו מהפכה שקטה ואטית, אבל היא כבר מחלחלת גם לקהילות שמרניות יותר, ומשנה את פני המגזר הדתי לאומי" קראו עוד על המהפכה שמוביל מכון הדר
ג'רוסלם פוסט, 3.7.22: קראו אודות 50 הקהילות המשתפות והשיוויוניות שהשתתפו בכנס הקהילות של מכון הדר.
מקור ראשון, 11.6.20: הר' איתן טוקר בפאנל "האם הקורונה תשנה מהיסוד את העולם הדתי?"
מקור ראשון, 2.9.20: רבנים, פעילות חברתיות וגבאי בית כנסת מנסים לתת מענה לבעיות ההלכתיות התקדימיות שמביאה הקורונה לימים הנוראים
מעריב, 3.2.14: שירה קדרי-עובדיה למדה בישיבת "הדר" בניו יורק ומספרת על עולם שבו ההלכה והשוויון המגדרי גרים בכפיפה אחת