קיץ של לימוד ישיבתי שוויוני בירושלים

ז' באלול תשפ"ד - ז' בתשרי תשפ"ה | 9.9-9.10.24

באלול הקרוב, אנחנו מזמינים אתכם ללמוד בתכנית המפגישה צעירים וצעירות לחודש של לימוד תורה ישיבתי בירושלים. בואו להיות שותפי דרך ליצירת קהילה הלכתית ושוויונית, ולהצטרף לרשת קהילות הבוגרים שלנו בכל הארץ.

מה בתכנית

תכנית אלול מפגישה צעירים וצעירות לחודש של לימוד תורה ישיבתי בירושלים, כקהילה דתית מחויבת ושוויונית. התכנית מורכבת מלימוד גמרא בסדר בוקר, שלאחריו יתקיימו שיעורים בהלכה, מדרש ואגדה, לצד זמן ללימוד עצמאי. השיעורים בתכנית מועברים על ידי הסגל הקבוע של מכון הדר, בנוסף על מרצות ומרצי חוץ שיעבירו הרצאות במגוון תחומים.

ערבי התכנית מוקדשים לחבורות המועברות על ידי הלומדים, טישים, ניגונים, סדנאות ושיעורים. התכנית כוללת שתי שבתות ישיבה חווייתיות ומגבשות, לקראתן נחתום את הלימוד בבית המדרש בפעילות חברתית וטיול באזור ירושלים.

המשתתפים בתכנית ייקחו חלק בבניית קהילה דתית מחויבת, המתפללת יחד במניין באורח שוויוני. כחלק משגרת התפילה בתכנית, יתקיימו גם סליחות בשיתוף קהילת הדר בירושלים.

במהלך החודש הקרוב יהיה ניתן להגיע לבית המדרש לימים פתוחים, להתרשמות מהלימוד ולהכירות עם המקום. הרשמה לימים פתוחים כאן

1. ערב פתוח – יום שני, 17.6 | 19:15-21:45 – ארוחת ערב ומעגל שיחה על אלול, שיעור מרכזי בחסידות עם ר' אלעזר סיימון
2. בוקר פתוח – יום חמישי 20.6 | 9:00-13:00 – ארוחת בוקר ומעגל שיחה על אלול, סדר גמרא בעיון עם ד"ר תהילה אליצור
3. ערב פתוח – יום שני, 8.7 ב' בתמוז | 19:15-21:45 – קפה והתכנסות, שיעור וחברותות עם ד"ר תהילה אליצור, מעגל שיחה על אלול
ניתן גם לקבוע הגעה לבית המדרש באופן עצמאי – פנו במייל israel@hadar.org לתיאום.

שאלות ותשובות

מהו סדר היום בתכנית האלול?

התוכנית מתחילה בכל יום בתפילת שחרית וארוחת בוקר, ואז סדר בוקר בגמרא המחולק לרמות שונות. אחרי הפסקת הצהרים ותפילת מנחה, יש סדר צהרים של הלכה, מדרש, תנ”ך, מחשבה ועוד. בערבים, לאחר ארוחת ערב וערבית, ישנם שיעורים מגוונים, חבורות תלמידים, זמן לימוד עצמי ופעילויות שונות. פעם בשבוע ישנו טיש. בתקופת הסליחות היום נחתם בסליחות בבית המדרש. מוזמנים לצפות בלו”ז לדוגמא.

איך מתפללים בהדר?

אחת מן המטרות של הישיבה היא לייצר חוויית תפילה משותפת, אשר מכירה ומעריכה בשווה את כל הנוכחים בה, מעניקה להם את הזכות להרגיש בנוח בתוך המרחב שלה, ומעצימה אותם לקחת אחריות על חיי התפילה שלהם. מתוך כך, התפילה בבית המדרש מתקיימת בשלוש עזרות, בנוכחות מניין של עשרה מבוגרים/ות, ונשים וגברים מובילים בכל חלקי התפילה באופן שווה.

מהו סגנון הלימוד בהדר?

הלימוד בישיבת הדר הוא מסורתי וביקורתי, מעמיק וחד, ושואף להיות משמעותי למציאות חיינו ורגיש למלוא החוויה האנושית. משבצת הלימוד המרכזית, סדרי הבוקר, מוקדשת ללימוד גמרא בעיון, והיא מחולקת לרמות שונות.

האם אני חייב/ת רקע קודם בלימוד תורה?

ישנה עדיפות ללפחות שנה של לימוד תורה אחרי התיכון בישיבה או מדרשה. עם זאת, אין זה תנאי סף ויש גמישות בנושא.

האם שמירת הלכה וקיום מצוות הם תנאי הכרחי לקבלה לתכנית?

בית המדרש של הדר מחויב לתורה ומצוות, עם הכרה בערכם של דעות ובחירות שונות ומגוונות, המרכיבות את המנעד הרחב של השיח ההלכתי. במהלך התוכנית הלומדים לוקחים חלק פעיל בבניית קהילה דתית שבמרכזה תלמוד תורה, תפילה ושמירת מצוות, ובכלל זה שמירת שבת, כשרות וכד’. יחד עם הדרישה למחויבות הלכתית, בית המדרש מורכב מלומדים הבאים מרקעים שונים, ומכבד את המסע האישי והייחודי של כל אחת ואחד.

האם ניתן להשתתף בתכנית באופן חלקי?

קבלה לתכנית כרוכה בהשתתפות מלאה בה. עם זאת, רוב השיעורים בתכנית, כולל סדר הגמרא בבקרים, פתוחים לקהל הרחב! פרטים נוספים והרשמה יפורסמו באתר לקראת תחילת התכנית. מוזמנים להירשם לרשימת התפוצה שלנו כדי להישאר מעודכנים, או לכתוב לנו בכתובת israel@hadar.org.

תנאי התכנית וקבלה

תכנית אלול מתקיימת בבית המדרש ברחוב עמק רפאים בירושלים, ומציעה למשתתפיה לינה וארוחות לכל אורך התכנית. מכון הדר רואה בתלמידותיו ותלמידיו שותפים לדרך ומובילי שינוי במרחב התורני הישראלי. מתוך תפיסה זו, המכון מעניק למתקבלים לתכנית מלגת מחייה. המשתתפים בתכנית מצופים להשתתף בלו״ז באופן מלא.

תהליך הקבלה לתכנית מורכב משני שלבים: הראשון הוא הגשת טופס מועמדות. לאחריו, מועמדות ומועמדים מתאימים יקבלו זימון לראיון, שיתקיים במכון הדר בירושלים. תשובה סופית תינתן כעבור מספר שבועות.

הגשת המועמדות פתוחה – במילוי הטופס: https://hadar.tfaforms.net/5104928
לאחר מילוי הטופס מתאימים יזומנו לראיון קצר לקראת פתיחת התכנית.

רוצים לקחת חלק אך לא יכולים להתחייב לכל התקופה? הקליקו כאן למידע על מסלולי לימוד חלקיים בתכנית 'עמיתי הדר'. במהלך החודש יתקיימו גם שיעורים ואירועים הפתוחים לקהל הרחב – יעודכנו כאן, ובתפוצת המייל השבועית. לשאלות נוספות כתבו לנו בכתובת israel@hadar.org.