ז' באלול תשפ"ה - ח' בתשרי תשפ"ו | 31.8-30.9 2025

תכנית אלול בהדר היא הזדמנות חד-פעמית למלא מצברים ולחוות בירושלים חודש של לימוד תורה ישיבתי, מעמיק ומשותף לגברים ונשים. בואו להיות שותפי דרך ליצירת קהילה הלכתית ושוויונית, ולהצטרף לרשת קהילות הבוגרים שלנו בכל הארץ!

השנה ניתן לקחת חלק באחד משלושה מסלולי לימוד:

מסלול ישיבה
לו"ז שבועי מלא לאורך חודש אלול ועשרת ימי תשובה
ז' באלול תשפ"ה – ח' בתשרי תשפ"ו | 31.8-30.9.25
מסלול סדר בוקר
סדר גמרא בעיון, ב-4 בקרי לימוד בשבוע
ימים א', ב', ד' וה' | 8:00-13:00
ז' – כ"ח באלול, 31.8-21.9.25 – 13 מפגשים
מסלול סדר ערב
2 ערבי לימוד בשבוע, בהלכה או מחשבת ישראל
ימים ב' וד' | 17:30-21:45
ח' – כ"ד באלול, 1.9-17.9.25 – 6 מפגשים

מה בתכנית

התכנית נמשכת לאורך חודש אלול ועשרת ימי תשובה, ומורכבת מלו"ז שבועי של סדר בוקר בגמרא, שיעורי צהריים וערב בהלכה, מדרש ואגדה, וגם זמן ללימוד עצמאי. השיעורים בתכנית מועברים על ידי הסגל הקבוע של מכון הדר, בנוסף על מלמדים ומלמדות מן החוץ שיצטרפו ללימוד. המשתתפים בתכנית ייקחו חלק בבניית קהילה דתית מחויבת, המתפללת יחד במניין באורח שוויוני. התכנית מתקיימת בסבסוד מלא, עם ארוחות לאורך כל יום ומלגת לימוד למתקבלים

במהלך החודש יתקיימו גם פעילויות מיוחדות ומגוונות – שתי שבתות ישיבה חווייתיות, טיול, ניגונים, טישים, ערבי עיון בנושאים אקטואלים, סליחות ואירועים מיוחדים נוספים עם הקהילה בשכונה.

מעוניינ.ת? השאירו פרטים כאן ונחזור אליך
ניתן גם לקבוע ביקור בבית המדרש להכירות וטעימה מהלימוד – פנו במייל israel@hadar.org לתיאום.

השנה ניתן לקחת חלק באחד משלושה מסלולי לימוד, על מנת להתאים את הלימוד ללו"ז האישי בצורה מדויקת:

  1. מסלול ישיבה – מסלול זה כולל לו"ז שבועי מלא, לאורך חודש אלול ועשרת ימי תשובה. בבקרים יתקיימו סדרי גמרא בעיון לפי רמות לימוד, ואחר הצהריים-ערב שיעורים נוספים בתחומים מגוונים – מחשבת ישראל, הלכה, תפילה ועוד. בכל יום יתקיימו ארוחות משותפות, תפילות קבועות, ופעילויות מיוחדות וחווייתיות לאורך החודש – שבתות משותפות, טיול, ועוד! מסלול זה יתחיל ביום ראשון 31.8, ז' באלול, ויסתיים ביום שלישי, 30.9, ח' בתשרי. למעוניינים.ות תתאפשר לינה בקרבת בית המדרש. 
  2. מסלול סדר בוקר – מסלול זה כולל לימוד גמרא בעיון ב-4 בקרי לימוד בשבוע, בימים א', ב', ד' וה'. משבצת הזמן בכל בוקר היא בין 8:00-13:00, וכוללת תפילת שחרית, ארוחת בוקר, סדר לימוד ושיעור גמרא לפי רמת לימוד. בנוסף ללימוד במהלך השבוע המשתתפים בתכנית ייקחו חלק בשבתות חוויתיות במהלך התכנית, הכוללת תפילה, לימוד, ארוחות ופעילות משותפת. מסלול זה יתחיל ביום ראשון 31.8, ז' באלול, ויסתיים ביום ראשון 21.9 כ"ח באלול (13 מפגשים). מסלול זה ללא לינה
  3. מסלול סדר ערב – מסלול זה כולל 2 ערבי לימוד בשבוע, בימים ב' וד'. משבצת הזמן בשני הערבים תהיה בין 17:30-21:45, וכוללת תפילות מנחה וערבית, סדרי לימוד בחברותא ושיעור, וארוחת ערב. ניתן יהיה לבחור בין 2 שיעורים – שיעור מחשבת ישראל (עם ר' אלעזר סיימון), או שיעור הלכה (עם ר' נדב ברגר). בנוסף ללימוד במהלך השבוע המשתתפים בתכנית ייקחו חלק בשבתות חוויתיות במהלך התכנית, הכוללת תפילה, לימוד, ארוחות ופעילות משותפת. מסלול זה יתחיל ביום שני 1.9, ח' באלול, ויסתיים ביום רביעי 17.9 כ"ד באלול (6 מפגשים). מסלול זה ללא לינה

שאלות ותשובות

+איך מגישים מועמדות לתכנית?

פשוט לוחצים על הקישור וממלאים את הטופס. לאחר מילוי הטופס מועמדים מתאימים יזומנו לראיון הכירות קצר בבית המדרש בירושלים. הגשת מועמדות לאלול תשפ"ה תיפתח בקרוב, ניתן לבנתיים להשאיר פרטים

+איך אפשר להגיע ולבדוק אם המקום יתאים לי?

ביקור בבית המדרש בהחלט אפשרי! לתיאום פגישת הכירות וטעימה מהלימוד – פנו במייל israel@hadar.org, עם השם המלא והזמנים שתרצו להגיע.
מומלץ להגיע בחודשי הפעילות השנתית של בית המדרש, עד סוף חודש יוני, לפני שהתכניות השנתיות יוצאות לחופשת קיץ לפני תחילת חודש אלול. 

+מהו סדר היום בתכנית האלול?

התוכנית מתחילה בכל יום בתפילת שחרית וארוחת בוקר, ואז סדר בוקר בגמרא המחולק לרמות שונות. אחרי הפסקת הצהרים ותפילת מנחה, יש סדר צהרים של הלכה, מדרש או תנ"ך. בערבים, לאחר ארוחת ערב וערבית, ישנם שיעורים מגוונים, חבורות תלמידים, זמן לימוד עצמי ופעילויות שונות. פעם בשבוע ישנו טיש. בתקופת הסליחות היום נחתם בסליחות בבית המדרש. מוזמנים לצפות בלו"ז לדוגמא.

+איך מתפללים בהדר?

אחת מן המטרות של הישיבה היא לייצר חוויית תפילה משותפת, אשר מכירה ומעריכה בשווה את כל הנוכחים בה, מעניקה להם את הזכות להרגיש בנוח בתוך המרחב שלה, ומעצימה אותם לקחת אחריות על חיי התפילה שלהם. מתוך כך, התפילה בבית המדרש מתקיימת בשלוש עזרות, בנוכחות מניין של עשרה מבוגרים/ות, ונשים וגברים מובילים בכל חלקי התפילה באופן שווה.

+מהו סגנון הלימוד בהדר?

הלימוד בישיבת הדר הוא מסורתי וביקורתי, מעמיק וחד, ושואף להיות משמעותי למציאות חיינו ורגיש למלוא החוויה האנושית. משבצת הלימוד המרכזית, סדרי הבוקר, מוקדשת ללימוד גמרא בעיון, והיא מחולקת לרמות שונות.

+האם אני חייב/ת רקע קודם בלימוד תורה?

ישנה דרישה של לפחות שנה של לימוד תורה אחרי התיכון בישיבה או מדרשה. עם זאת, יש מקום לגמישות ביחס לדרישה זו בנסיבות מסוימות.

+האם שמירת הלכה וקיום מצוות הם תנאי הכרחי לקבלה לתכנית?

שמירת מצוות משמעה להיות חלק משיח הלכתי, וקבלת החלטות ובחירות כחלק משיח זה. אין משמעות הדבר לזהות בין כל פרטי הקבוצה בהכרח, אלא קבלת תורה ומצוות כמסגרת בה אנו בוחרים לחיות את חיינו. באופן מעשי משמעות הדבר היא מגוון מחויבויות רחב כמרחב מצוותיה של התורה, ובכללן שמירת שבת, כשרות, מחויבות לתפילה ועוד.

בית המדרש של הדר מחויב לתורה ומצוות. כך מצופה גם ממשתתפי התוכנית – להיות משתתפים פעילים בהקשר של תפילה, שיעורים וחסד, ולהיות שומרי מצוות בכל ממדי חייהם. לומדים בישיבה אנשים מרקעים שונים, ואנו מכבדים את המסעות השונים של תלמידנו. אנו אף מקווים שהתלמידים יהוו דוגמת מופת לחיי תורה ומצוות.

+מה הקשר בין מכון הדר בישראל למכון הדר בניו יורק?

מעל עשור, ישיבת הדר בניו יורק מארחת מדי שנה בתוכניות הישיבה שלה, בין אם לתוכנית הקיץ (החל מ-2008), ובין אם לתוכנית השנתית (החל משנת 2010) מספר קטן של תלמידים ישראלים אשר עברו תהליך מיון וקיבלו מלגת לימודים ומחייה במנהטן. בחזרתם ארצה, החלו בוגרי הישיבה להיפגש ולפעול יחד על מנת להמשיך את החוויה המיוחדת שהייתה להם בישיבה בניו יורק. בנוסף, ההשתתפות בתוכניות הישיבתיות כוללת דרישה מהלומדים להמשיך פרוייקט כלשהוא, המחובר לחזון הדר, בקהילה אליה הם חוזרים אחרי תקופת הלימודים האינטנסיבית. כך נוצרה והתפתחה לה בעשור האחרון קהילה פעילה של ישראלים בוגרי תוכניות הדר. הם נפגשו בשבתות להתפלל, יזמו קבוצות לימוד, ומספר פעמים בשנה ערכו כנסי לימוד ואף נפגשו לשבת בוגרים מסורתית. בשלוש השנים האחרונות הקים מכון הדר תוכנית ישיבתית בחודש אלול בארץ, וכך זכו להשתתף בה עוד עשרות תלמידים ישראלים בכל שנה.

בינואר 2018, הקמנו סוף סוף רשמית בישראל עמותה רשומה-  מכון הדר ישראל. זהו המשך ישיר לגדילה של קהילת הבוגרים שלנו, וכן לשאיפות של מכון הדר בניו יורק לצמוח ולהתפתח בקהילות שונות בעולם, ובפרט בישראל. אנחנו בעלי חזון משותף ומנהלים קשר הדוק עם הדר ניו יורק, אך כמובן עסוקים בתרגום השאלות והרעיונות של הדר למציאות החברתית בישראל ובהבדלים בין המקומות. אנו מקווים לצמוח ולתמוך בישראל בקהילות שונות ומגוונות המאמינות בחיים מחוייבים וקהילתיים של תורה, עבודה וחסד.

תנאי התכנית וקבלה

תכנית אלול מתקיימת בבית המדרש ברחוב עמק רפאים בירושלים, ומציעה למשתתפיה לינה וארוחות לכל אורך התכנית. מכון הדר רואה בתלמידותיו ותלמידיו שותפים לדרך ומובילי שינוי במרחב התורני הישראלי. מתוך תפיסה זו, המכון מעניק למתקבלים לתכנית מלגת מחייה. המשתתפים בתכנית מצופים להשתתף בלו״ז באופן מלא.

תהליך הקבלה לתכנית מורכב משני שלבים: הראשון הוא הגשת טופס מועמדות. לאחריו, מועמדות ומועמדים מתאימים יקבלו זימון לראיון, שיתקיים במכון הדר בירושלים. תשובה סופית תינתן כעבור מספר שבועות.

הגשת המועמדות לאלול תשפ"ה תיפתח בקרוב! לבנתיים ניתן להשאיר פרטים כאן

רוצים לקחת חלק אך לא יכולים להתחייב לכל התקופה? הקליקו כאן למידע על מסלולי לימוד חלקיים בתכנית 'עמיתי הדר'. במהלך החודש יתקיימו גם שיעורים ואירועים הפתוחים לקהל הרחב – יעודכנו כאן, ובתפוצת המייל השבועית. לשאלות נוספות כתבו לנו בכתובת israel@hadar.org.

תכניות קודמות: תכנית אלול